Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Turvaa aktivistia, allekirjoita vetoomus

Uutiset·8.3.2016·

Suomen Maan ystävät yhdessä Finnwatchin kanssa oli joitakin vuosia sitten selvittelemässä Hondurasin Gualcarque-joen Agua Zarca -vesivoimahankkeen epäselviä taustoja. Nyt yksi aktivisti, Berta Cáceres, on murhattu ja ainakin yksi toinen aktivisti, Gustavo Castro, välittömässä vaarassa.

Tässä Mervi Leppäkorpi ja MY:n hallituksen jäsen Noora Ojala kirjoittavat Siemenpuu-säätiön blogissa taustoista otsikolla "Ympäristöaktivisti Berta Cáceresin murhaa todistanut Siemenpuun kumppanijärjestön koordinaattori Gustavo Castro vaarassa".  (Maan ystävät ry on yksi Siemenpuu-säätiön perustajajärjestöistä.)

Amnesty International kerää nimiä vetoomukseen, jossa Hondurasin presidenttiä ja hallitusta vaaditaan laskemaan Gustavo Castro Soton kotimatkalle Meksikoon niin pian kuin mahdollista. Voit allekirjoittaa vetoomuksen täällä.

"Hondurasilaisen alkuperäiskansojen oikeuksia puolustavan COPINH-järjestön johtohahmo Berta Cáceres murhattiin kotiinsa maaliskuun kolmannen päivän vastaisena yönä. Hän oli kansainvälisesti tunnettu aktivisti ja sai Goldman -ympäristöpalkinnon erityisesti lenca-alkuperäiskansan kanssa tekemästään työstä. Yhteisöt haluavat suojella Gualcarque-jokea Agua Zarca -vesivoimahankkeen vaikutuksilta. Agua Zarcaa on rahoittanut myös suomalainen Finnfund."