Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Kesäväentapaaminen 27.-30.6.2019 Helsingin edustan Vartiosaaressa

Tapahtumat· Helsinki 27.6. - 30.6.·

Kuvasta huolimatta paikan päällä voikukkameren korvaa oikea meri

Tule mukaan Maan ystävät ry:n kesäväentapaamiseen!

Kesäväentapaaminen järjestetään tänä vuonna kuten viime vuonna kesäleirin tapaan 27. - 30.6.2019. Paikka on Vartiosaaressa itäisen Helsingin saaristossa, jonne pääsee yhteysaluksilla. Lisätietoa löydät Vartiosaaren sivuilta.

Väentapaaminen on avoin kaikille Maan ystävien toiminnassa mukana oleville sekä siitä kiinnostuneille. Jäsenille tapahtuma on maksuton, muilta perimme 15 euron osallistumismaksun. Jäsenille korvaamme tarvittaessa julkisilla kulkuvälineillä syntyneet matkakulut. Jäsenyydet tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Tapahtumassa tarjotaan lounaat ja päivälliset sekä aamu-, ilta- ja välipalat. Kaikki ruoka on vegaanista. Majoittuminen tapahtuu sisätiloissa, mutta ota oma makuualusta ja makuupussi mukaan. Väentapaaminen on turvallinen tila kaikille eikä siihen kuulu minkäänlainen syrjintä ikään, sukupuoleen, uskontoon, kulttuuriseen taustaan tai muuhun liittyen.

Paikalle voit saapua joko koko tapahtuman ajaksi tai vain osaksi aikaa.

Tälle tapahtumasivulle päivitetään tapahtuman ajankohtaiset tiedot.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

OHJELMA

27.06.19 TORSTAI-ILTA: tutustuminen paikkaan ja tutustumispiiri sekä ruokailua.

Kuulumiset Euroopan Maan ystävien väentapaamisesta 4. - 7.6.19 Bulgariasta joko tässä tai Bulgarian kävijälle paremmin sopivana ajankohtana viikonlopun aikana.

Viikonlopun yhdessä sovittuihin kohtiin voidaan sijoittaa tuoreen metsäkriisiesitteen sisällön esittelyä ja sen aiheista keskustelua, sekä muita paikan päällä toivottuja aktiviteetteja.

28.06.19 PERJANTAI:

9:00 – 10:00 AAMUPALA

10:00 – 11:00 Raportti Ende Gelände -massa-aktiosta Saksasta, jossa vuosittain toistuvilla symbolisilla blokkauksilla pyritään sulkemaan RWE-yhtiön kivihiililouhos.

TAI

Vapaata olemista jäsenistön pyynnöstä tai etukäteen ilmoittamatonta, jäsenistön kehittelemää ohjelmaa. Samaan aikaan työpaja, jossa valmistetaan vegaaninen jälkiruoka.

11:00 - 11:15 TEE- JA KAHVITAUKO

11:15 – 13:15 XR eli Extinction Rebellion eli Suomessa Elokapina ja Extinction Talk eli sukupuuttopuhe: Mikä tämä uusi kansainvälinen liike on, miksi ja missä se on syntynyt, mitä se on kansainvälisesti ja Suomessa? Keväällä 2019 liike pysäytti Lontoon keskustan liikenteen viikon aikana useita kertoja. Se ja vastaavat aktiot saivat useat kaupungit julistamaan ilmastohätätilan.

13:15 – 14:15 LOUNAS

14:15 – 16:00 Hiilivapaa Suomi -kampanjan työpaja. Vaalien jälkeen pohditaan kampanjan tulevaisuutta. Kivihiilestä ollaan luopumassa, mutta toisaalta turpeen alasajo on edelleen liian hidas ja riittämätön. Jatketaanko kampanjaa uusilla painotuksilla vai aloitetaanko kampanja kokonaan uudesta aiheesta? Tule mukaan ideoimaan ja pohtimaan mihin suuntaan Maan ystävien ilmastokampanjaa viedään!

NOIN 16:00 – 16:20 ILTAPÄIVÄTEE JA -TEE

16:20 – 18:00 Hiilivapaa Suomi -kampanjan työpaja jatkuu

18:00 – 19:00 PÄIVÄLLINEN

Ilta vapaata olemista, sauna ja iltapala.

29.06.19 LAUANTAI

9:00 – 10:00 AAMUPALA

10:00 – 12:00 Ilmastokestävä kasvisruoka – kampanjan esittely sekä keskustelua Maan ystävien ruokatoiminnasta ja Helsingin Maan ystävien tämän kesäisestä kasvimaatoiminnasta. Miten onnistuu sissiviljely Helsingissä ja kaupungeissa yleisemminkin?

12:00 – 13:00 LOUNAS

13:00 – 18:00 Kaivostoiminnan työpaja. Työpajassa on ensin alustus toiminnasta, jonka kaivostoiminnan käsittelyä jatketaan pienryhmissä.

NOIN 15:00 - 15:20 TEE- JA KAHVITAUKO

Kahvi- ja teetauon jälkeen kaivostyöpajan pienryhmätyöskentelyä vedetään yhteen.
Lisäksi käydään läpi Maan ystävien mahdollisia rooleja kaivoksiin liittyen ja työstetään edelleen tulossa olevaa kaivosaiheista näyttelyä. Nämä unohtamatta tulevan toimintakauden varainhankinnan suunnittelua.

18:00 – 19:00 PÄIVÄLLINEN

Ilta vapaata olemista, sauna ja iltapala.

30.06.19 SUNNUNTAI

9:00 – 9:30 AAMUPALA

9:30 – 10:30 päätöspiiri

10:30 Voileipävälipala ja loppusiivous.

12:55 lähtee yhteysalus Vartiosaaresta Hakaniemeen.

14:00 Kartanolle saapuvat toiset vuokraajat.

Muutakin on suunnitteilla, mutta toivomme, että jäsenistö itse ehdottaisi ohjelmaa, jonka haluaisivat toteuttaa. Onhan tarkoitus, että väentapaaminen on jäsenten itselleen järjestämä kokonaisuus, joka palvelee jäsenistön toiminnallisia ja tiedollisia tarpeita, samalla kun vapaamuotoinen yhdessäolo vahvistaa järjestöä. Esimerkiksi jäsenistö voisi käyttää väentapaamista tulevan toimintakauden pohtimiseen ja suunnitteluun. Lähetä mahdollinen ohjelmaehdotuksesi ryhmäjaostolle osoitteeseen ryhmat(at)maanystavat.fi.

Matkustaminen

Vartiosaari on saari Itä-Helsingissä. Sinne pääsee yhteysaluksella Hakaniemestä, Vuosaaresta ja Reposalmesta (Reposalmentie) Laajasalosta. Aikatauluja voit tarkastella liikennöitsijän sivuilta täältä. Lipun hinta Hakaniemestä Vartiosaareen on 8 € ja saman verran takaisin. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, jos haluat, että lippujen hinta korvataan sinulle myöhemmin.

Yhteysalukselle ei välttämättä mahdu yllättävää useiden kymmenien ihmisten joukkoa, joten sinne on varattu alustavasti paikkoja vuoroille torstaina 27.6. klo 17.00 Hakaniemestä ja sunnuntaina Vartiosaaresta 30.6. klo 12.55. Ilmoittautumisen yhteydessä on tärkeää mainita käyttääkö näitä vuoroja, jotta liikennöitsijälle voidaan ilmoittaa osallistujien lopullinen määrä. Myös muonituksen järjestämisen takia on tärkeää, että ihmiset pysyvät ilmoittamissaan saapumis- ja lähtöajoissa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 18.6. mennessä lähettämällä alla olevat tiedot sähköpostitse osoitteeseen ilmoittautumiset(at)maanystavat.fi:

- nimi, puhelinnumero, sähköposti, kotikaupunki

- oletko Maan ystävien jäsen

- minä päivinä osallistut (myös, kuinka monta yötä)

- millä kulkuvälineellä ja mihin kellonaikaan saavut, milloin arvelet lähteväsi ja arvio matkakustannuksista, jos tarvitset matkakorvauksia

- majoitustarpeistasi: majoitutko sisällä vai mahdollisesti ulkona omassa teltassa? (Muistathan oman makuupussin ja -alustan sekä oman lautasen, mukin ja ruokailuvälineet.)

Kirjoita otsikkokenttään: Ilmoittautuminen kesäväentapaamiseen 2019.

Lisätietoa ohjelmasta, ilmoittautumisesta ja majoittumisesta saat osoitteesta vaentapaaminen(at)maanystavat.fi

Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoviesti matkustamiseen, ohjelmaan ja majoittumiseen liittyen 18.6.2019 jälkeen.