Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Lahjoitukset

Ilmastokampanja: Hiilivapaa Suomi

Suomalaisten yritysten täytyy kantaa vastuunsa ilmastosta niin meillä kuin maailmalla! Kampanjan tavoitteena on saada suuripäästöisimmät suomalaisyritykset Pariisin ilmastosopimuksen mukaiselle 1,5 asteen polulle. Tällä hetkellä kohteemme on valtionyhtiö Fortum, joka on saksalaisen Uniper-yhtiön suurin yksittäinen omistaja. Fortumilla ja Suomen valtiolla on siten välillisesti vastuullaan valtavat määrät päästöjä kivihiili- ja kaasulaitoksista ympäri Eurooppaa: yksin Uniperin hiilivoimaloiden päästöt vastaavat noin puolta Suomen vuosipäästöistä!

Lentomaksu

Lentäminen on ympäristön ja ihmisten kannalta haitallisin liikkumismuoto, minkä vuoksi Maan ystävät kannustaakin olemaan lentämättä. Jos olet kuitenkin lentänyt tai tulet lentämään, voit Lentomaksun maksamalla tukea Suomen ilmastopolitiikkaan vaikuttavaa kampanjointia sekä ilmastonmuutokseen sopeutumista tukevaa hanketta. Lentomaksusta viisi prosenttia käytetään hallintokuluihin.

Tue lentoverokampanjaa

Lentäminen voimistaa ilmastonmuutosta ja lentoliikenne on kovassa kasvussa. Lentäminen on
Suomessa lähes verovapaata ja hinnaltaan houkuttelevaa, vaikka ympäristölle hyvin vahingollista.
Ilmastosyistä Suomessakin tarvitaan talousohjausta lentämisen ja sen päästöjen vähentämiseksi.

Suomen sosiaalifoorumi

Suomen sosiaalifoorumi

Maan ystävät on mukana tekemässä Suomen sosiaalifoorumia - Tue tapahtumaa omalla lahjoituksellasi!

Kansalaistyhteiskunnan toimijoita yhteen kokoava Suomen Sosiaalifoorumi syntyy talkoovoimin järjestöjen ja liikkeiden välisellä yhteistyöllä. Tapahtuman rahoitus on järjestöjen, ay-liikkeen, seurakuntien ja muiden tukijoiden lahjoitusten ja muun avun varassa.

Ydinvoiman vastainen toiminta

Kamppailu Fennovoima-Rosatomin ydinvoimalahanketta vastaan jatkuu! Maan ystävien ydinvoimatoimintaryhmä kamppailee Fennovoimaa vastaan osana laajempaa ydinvoimavastaista liikettä. Toimintaamme sisältyy muun muassa verkostoitumista liikkeen laajentamiseksi, tiedotustoimintaa hanketta koskevan tiedon levittämiseksi, varainhankintaa toiminnan rahoittamiseksi sekä väkivallatonta suoraa toimintaa Fennovoiman ja sidosryhmien painostamiseksi.

Merkkipäivälahja

Muista juhlivaa ystävääsi aineettomalla lahjalla eli lahjoituksella Maan ystävien työlle ekologisesti kestävämmän, oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman maailman puolesta.

Valitse ensin sopiva summa ja lataa tai tulosta sitten haluamasi kortti täältä.

 

 

 

 

Ruokatoiminta

Edistämme eettistä ja ekologisesti kestävää, paikallista ja vegaanista ruoantuotantoa. Harjoitamme ja tuemme kaupunkiviljelyä sekä tutustutamme ihmisiä kasvisruokaan.

Lahjoituksista 5 % käytetään hallintokuluihin.

Tilaa kaivosratsia!

Vuotaako lähikaivoksestasi myrkkyjä luontoon? Huolettaako kaivosten huolimattomuus? Meitä huolettaa, ja paljon. Yksi Maan ystävien kaivostoimintaryhmän pääasiallisista toimintamuodoista on ympäristötutkimuksen tekeminen ja tulosten julkituominen. 

Osta kaivoratsia, niin näytteidenottajat lähtevät puolestasi hommiin! Kaivosratsia on jokaisen luonnonystävän toivelahja ihan vain omaksi iloksi, tai merkkipäivää viettävälle lähimmäiselle!

Lahjoituksista 5 % käytetään hallintokuluihin.