Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Turku (Turma)

Toiminta

Turun seudun Maan ystävien toimintaa käynnisteltiin uudelleen vuoden 2015 lopulla askartelun merkeissä, jolloin kartoitettiin aihepiirejä ja tekemisen muotoja, joista osallistujat olisivat kiinnostuneita. Nyt vuoden alussa sen pohjalta lähdetään yhdessä suunnittelemaan toimintaa. Askarteluillassa tuli paljon hyviä ideoita energia-asioista pyöräpajaan, ekorakentamisesta kierrättämiseen ja kiertotalouteen. Moni oli kiinnostunut myös ruokaan liittyvistä teemoista sekä kaupunkiviljelystä.

Näin alkuvuodesta päätettiin keskittyä Roskiin, Kierrättämiseen ja Kiertotalouteen. Näiden aiheiden sisälle mahtuu vielä todella paljon asiaa. Keväämmällä kaupunkiviljelyt ja pyöräpajat tulevat ajankohtaisemmiksi. Jokaisen aiheen ympärillä riittäisi tekemistä ja kaikki paikallisryhmän toimintaan osallistuvat voivat vapaasti ehdottaa yhteisiä projekteja ja tarttua tekemiseen oman mielenkiintonsa mukaan. Pyrkimys on, että kaikille halukkaille löydetään mielekästä vaikuttamistyötä. Tarkoitus on myös kartoittaa Turun alueen muiden toimijoiden aktiviteetteja ja löytää yhteistyönmuotoja.

Vakituista kokouspaikkaa ei ole vielä sovittu. Tapahtumista ja toimintamahdollisuuksista tiedotetaan sähköpostitse ja näillä sivuilla sitä mukaa, kun niitä lähdetään järjestämään. Kaikki yhteisestä mielenkiintoisesta tekemisestä kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Turun yhteyshenkilöön.

Seuraava kokous: Tulkaa puhumaan Roskaa tai Asiaa Roskista Kirjakahvilaan tänään 18.1. klo 17-19. Suunnitellaan yhdessä toimintaa jätteiden, kierrätyksen, uusiokäytön, eko desingin, roska-askartelun ym. tiimoilta. Jos et pääse paikalle, niin voit laittaa sähköpostia yhteyshenkilölle ja kertoa omia ideoita sekä vinkkejä aihealueen ympäriltä. Tervetuloa ideoimaan!