Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Lahjoitukset

Ilmastokampanja: Hiilivapaa Suomi

Ilmastonmuutoksen torjuminen edellyttää, että myös Suomessa luovutaan pian fossiilisten polttoaineiden käyttämisestä. Maassamme on kuitenkin vielä useita kymmeniä kivihiiltä, maakaasua ja turvetta käyttäviä voimaloita.

Me haluamme tehdä töitä sen eteen, että vanhat fossiilit korvataan voimala kerrallaan uusiutuvilla vaihtoehdoilla ja energian kohtuullisemmalla käytöllä. Tukemalla meitä tuet konkreettisia toimia ilmastoa lämmittävien voimaloiden sulkemiseksi.

Lahjoituksista 5 % käytetään hallintokuluihin.

 

Ilmastokampanja: Yhteisöenergia

Haluan lisää yhteisöenergiaa Suomeenkin!

Suomi on liian kauan nojannut energiantuotannossa kestämättömiin energioihin, isoihin yksiköihin ja suuryrityksiin. Nyt on aika siirtyä kohti uusiutuvaa, hajautettua tuotantoa, jossa kansalaiset ja yhteisöt ottavat energiantuotannon omiin käsiinsä ja parantavat samalla yhteisönsä elämänlaatua.

Yhteisöenergia-kampanjan tarkoituksena on edistää hajautetun uusiutuvan energian käyttöönottoa Suomessa. Tuellasi olet muuttamassa Suomen energiapolitiikkaa, sillä voi esimerkiksi vaikuttaa hajautetun energian esteiden purkamiseksi ja tuottaa materiaalia yleisökampanjaa varten.

Lentomaksu

Lentäminen on ympäristön ja ihmisten kannalta haitallisin liikkumismuoto, minkä vuoksi Maan ystävät kannustaakin olemaan lentämättä. Jos olet kuitenkin lentänyt tai tulet lentämään, voit Lentomaksun maksamalla tukea Suomen ilmastopolitiikkaan vaikuttavaa kampanjointia sekä ilmastonmuutokseen sopeutumista tukevaa hanketta. Lentomaksusta viisi prosenttia käytetään hallintokuluihin.

Tue lentoverokampanjaa

Lentäminen voimistaa ilmastonmuutosta ja lentoliikenne on kovassa kasvussa. Lentäminen on
Suomessa lähes verovapaata ja hinnaltaan houkuttelevaa, vaikka ympäristölle hyvin vahingollista.
Ilmastosyistä Suomessakin tarvitaan talousohjausta lentämisen ja sen päästöjen vähentämiseksi.

Suomen sosiaalifoorumi

Suomen sosiaalifoorumi

Maan ystävät on mukana tekemässä Suomen sosiaalifoorumia - Tue tapahtumaa omalla lahjoituksellasi!

Kansalaistyhteiskunnan toimijoita yhteen kokoava Suomen Sosiaalifoorumi syntyy talkoovoimin järjestöjen ja liikkeiden välisellä yhteistyöllä. Tapahtuman rahoitus on järjestöjen, ay-liikkeen, seurakuntien ja muiden tukijoiden lahjoitusten ja muun avun varassa.

Ydinvoiman vastainen toiminta

Kamppailu Fennovoima-Rosatomin ydinvoimalahanketta vastaan jatkuu! Maan ystävien ydinvoimatoimintaryhmä kamppailee Fennovoimaa vastaan osana laajempaa ydinvoimavastaista liikettä. Toimintaamme sisältyy muun muassa verkostoitumista liikkeen laajentamiseksi, tiedotustoimintaa hanketta koskevan tiedon levittämiseksi, varainhankintaa toiminnan rahoittamiseksi sekä väkivallatonta suoraa toimintaa Fennovoiman ja sidosryhmien painostamiseksi.

Merkkipäivälahja

Muista juhlivaa ystävääsi aineettomalla lahjalla eli lahjoituksella Maan ystävien työlle ekologisesti kestävämmän, oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman maailman puolesta.

Valitse ensin sopiva summa ja lataa tai tulosta sitten haluamasi kortti täältä.

 

 

 

 

Auta meitä uudistamaan Vesikriisi-esitteemme!

Ensimmäisen Vesikriisi-lehtisen kansikuva

Maan ystäviä ja sen tiedotustoimintaa useita vuosia palvellut Vesikriisi-esite on nyt päivitettävänä. Maan ystävien vesiryhmä etsii parhaillaan tuoreimman ja ajankohtaisimman tiedon ja tarkastelutavan globaaliin makean veden kriisiin, jossa myös tuhansien järvien Suomi on eri tavoin sidoksissa kuivuudesta, vesipulasta ja saastuneista vesistä kärsiviin alueisiin eri puolilla maailmaa.

Ruokatoiminta

Edistämme eettistä ja ekologisesti kestävää, paikallista ja vegaanista ruoantuotantoa. Harjoitamme ja tuemme kaupunkiviljelyä sekä tutustutamme ihmisiä kasvisruokaan.

Lahjoituksista 5 % käytetään hallintokuluihin.