Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Uusi työväki -lukupiiri 22.2. klo 18

Tapahtumat· Helsinki 22.2. - 8.3.·Helsinki (Myhki / HYMY)·

Tervetuloa mukaan lukupiiriin!

Lukupiiri rakentuu Veera Nuutisen toimittaman kirjan Uusi työväki - Työ ja yrittäjyys prekarisoituvan palkkatyön yhteiskunnassa (Into 2017) ympärille. Kirjan kahdeksassa artikkelissa kirjoittajat käsittelevät muuttuvan ja epävarmentuvan työelämän ilmiöitä, kuten teknologiamurrosta, keikkataloutta, siirtolaisten työmarkkinoita, yrittäjäkasvatusta, startup-yrittämistä, työosuuskuntia, yhteisöllisiä työtiloja ja matalapalkka-alojen edunvalvontaa.

Tämä Helsingin seudun & yliopiston Maan ystävien ja Helsingin yliopiston Attacin yhteinen lukupiiri kokoontuu joka toinen viikko, ja koska kirja on artikkelimuotoinen, mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa. Tapaamispaikka on lähtökohtaisesti Uuden ylioppilastalon B-rapun 7. kerroksessa (Mannerheimintie 5 B), mutta jos olet tulossa mukaan ensi kertaa, varmista paikka vielä sähköpostitse osoitteesta helsinki [at] maanystavat.fi. Valitettavasti tila on esteellinen (6. kerrokseen pääsee hissillä, mutta viimeisellä kerrosvälillä on vain portaat). Tapaamiset alkavat kello 18 ja kestävät niin kauan kuin osallistujia huvittaa jutella.

Tulevista tapaamisajoista sekä niihin luettavista luvuista keskustellaan tapaamisissa sekä lukupiirin sähköpostilistalla. Sähköpostilistaa käytetään myös kirjojen jakamisjärjestelyille sekä asiaan liittyvän muun materiaalin jakamiselle. Jos olet kiinnostunut lukupiiristä, lähetä sähköpostia osoitteeseen helsinki [at] maanystavat.fi ja pyydä lisäämään sinut lukupiirin sähköpostilistalle. Mikäli kirjaa on vaikea saada käsiinsä, saa siihenkin apua listalta.

Alustava aikataulu:

to 25.1. Esipuhe (Veera Nuutinen) ja Riittääkö digitalisoituvassa yhteiskunnassa työtä ja toimeentuloa? (Ville-Veikko Pulkka)
ma 5.2. Nälkäpalkalla keikkataloudessa (Veera Nuutinen) ja Prekaarit intiimisuhteet (Niina Vuolajärvi)
to 22.2.: Vastuullinen, omatoiminen ja innovatiivinen (Esko Harni ja Miikka Pyykkönen) ja Unelma organisaatiosta ilman hierarkiaa (Antti Hyrkäs)
viikko 10: Osuuskunnat työn ja tuotannon tiloina (Jukka Peltokoski ja Jaana Pirkkalainen), Uuden työn tiloissa (Mikko Jakonen) ja Halpatyövoimaa ja yksityisyrittäjiä (Martta Tuomaala)