Muutos ei tapahdu itsestään,
se on tehtävä!

Niukkuuden maailmassa -lukupiiri

Tapahtumat· Helsinki 15.1.·Helsinki (Myhki / HYMY)·

Helsingin yliopiston Attac sekä Helsingin seudun ja yliopiston Maan ystävät järjestävät yhdessä jälleen lukupiirin. Vuoden ensimmäinen kirja on Ville Lähteen Niukkuuden maailmassa. Lukupiirissä saa keskustella vapaasti, ja kaikki ovat tervetulleita riippumatta siitä, kuinka tuttu aihe on ennestään.

"Öljy, makea vesi, viljelysmaa ja ruoka ehtyvät. Jotkut povaavat nykyisen sivilisaation romahtamista, toiset muistuttavat ihmisen kekseliäisyydestä ja kyvystä luoda uusia resursseja ja teknologioita. Niin tai näin, kysymys niukkuudesta on nyt polttavampi kuin ikinä.

Niukkuuden maailmassa haastaa pohtimaan, millaista politiikkaa ja elämää niukkuuden maailmassa voisi olla. Juuri nyt on välttämätöntä miettiä, millaiseen maailmaan halutaan olla menossa ja millaisella politiikalla sinne voitaisiin päästä. Pelkät faktat eivät koskaan sanele politiikkaa. Politiikan aika ei ole koskaan ohi."

Ensimmäinen tapaamiskerta on tiistaina 15.1. klo 18. Paikkana on järjestöjemme uudet tilat Domus Gaudiumissa, Leppäsuonkatu 11. Ovisummerissa voi painaa Ulrika-nappia. Lukupiiri kokoontuu Eleonora-tilassa, joka on kerroksessa -1. Jos on vaikeuksia löytää paikalle, voi soittaa numeroon 0407557253.

Todennäköisesti lukupiiri kokoontuu joka toinen tiistai, mutta aikoja voidaan vaihdella tarpeen mukaan. Vaikka ei pääsisi ensimmäiselle kerralle, myös myöhemmille kerroille voi hyvin tulla mukaan. Ensimmäisellä kerralla olisi hyvä olla luettuna johdanto ja ensimmäinen luku Miksi muutos on niin vaikeaa? Mukaan voi kuitenkin tulla, vaikka ei olisi lukenut aluetta. Ensimmäisellä kerralla voidaan myös sopia, jos lukupiiriläiset haluavat lainata kirjoja keskenään. Jos toivot lisää tietoa lukupiiristä ja haluat sähköpostilistalle, lähetä viesti osoitteeseen taru.saari@outlook.com. Samasta osoitteesta voi myös kysellä, jos kirjan saamisessa on vaikeuksia.

Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan ajankohtaisesta aiheesta!

Lukupiiri Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/528993190938356/