Maan ystävät, logo Liity jäseneksi, klikkaa tästä

YK:n ilmastoneuvottelutYK:n ilmastoneuvottelut


Durban: "Saastuttavan teollisuuden meteli peitti ihmisten äänen johtajien korvissa"

11.12.2011 Durban, Etelä-Afrikka

Kansainvälisen Maan ystävien ilmasto-oikeudenmukaisuus- ja energiakoordinaattori Sarah-Jayne Clifton kommentoi tänään Etelä-Afrikan Durbanissa päättyneitä ilmastoneuvotteluita:

”Hallitukset pettivät jälleen omat kansalaisensa. Yhdysvaltojen johdolla kehittyneet maat peruivat lupauksensa ja heikensivät ilmastotoimien pelisääntöjä – paitsi niitä, jotka sallivat yritysten jatkaa voiton tuottamista ilmaston kustannuksella.

Kioton pöytäkirja, ainoa laillisesti sitova sopimus päästöjen vähentämiseksi, on olemassa enää nimenä, ja kunnianhimon taso päästövähennyssitoumuksissa on edelleen kauhistuttavan matala. Vihreällä ilmastorahastolla ei ole varoja, ja suunnitelmat päästökaupan laajentamiseksi etenevät. Samaan aikaan miljoonat ihmiset ympäri maailmaa kärsivät jo ilmastokriisistä, ja maailma on suistumassa kohti ilmastokatastrofia.

On selvää, kuka tästä sopimuksesta hyötyy – eikä se ole 99 prosentin enemmistö maailman väestöstä. Maailman johtajien korvissa tavallisten ihmisten ääni on peittynyt saastuttavan teollisuuden meteliin.”

Lisätietoja:

(Englanniksi) Sarah-Jayne Clifton, ilmasto-oikeudenmukaisuus- ja energiavastaava, kansainvälinen Maan ystävät, +44 7912 406510 tai sarah.clifton@foe.co.uk

Jonas Biström, ilmastokampanjavastaava, Suomen Maan ystävät, +358 44 0216668 tai jonas.bistrom@maanystavat.fi